Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Wild Card (Új címe: Joker)

2014.12.28

A Wild Card az 1986-ban, Burt Reynolds főszereplésével készült A Las Vegas-i zsaru remake-je. Annak szintén William Goldman írta a forgatókönyvét saját, Heat c. regénye alapján. Most, 11 év után visszatért a forgatókönyvíráshoz, és újraírta korábbi sztoriját. A 2015-ös évet nyitó mozifilmek egyike ez a pörgős, akciódús átdolgozás lesz.

Az új hős, Nick Wild (a Las Vegas-i zsarut Max-nek hívták) biztonsági szakértőként dolgozik Las Vegasban, harcművészeti képességei teszik halálossá, titkolt szerencsejáték-függősége pedig kiszámíthatatlanná. Egy fegyelmező visszavágás révén magára haragítja a várost kézben tartó maffia nagyhatalmú főnökét, úgyhogy - tetszik, nem tetszik - mélyre kell merülnie a bűnözők világában.

wild.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2231253/?ref_=nv_sr_1

Jason Statham magyar hangja, gondolom, nem kérdés. A szállító- illetve  a Felpörögve első két részét kivéve szinte valamennyi filmjében Epres Attila szinkronizálta, és nagyon egymásra találtak Stathammel.

Sofía Vergara magyar hangjaként is nagyon jól bevált Pikali Gerda, őt is dedikálnám a szerepre.

Stanley Tucci ebben a szerepében is Kulka Jánosért kiált. Vagy Csankó Zoltánért.

Ha van kedved, hozzuk össze közösen a mindannyiunknak tetsző szereposztást! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy bántó, becsmérlő hozzászólásokat azonnal törlök. Kérlek, úgy fogalmazd meg a véleményedet, hogy senkinek se sértsd az önérzetét, és senkinek se kelljen szégyellnie magát miatta.

 

*

Az eddigi megnyilvánulásotok alapján (még nehéz lenne reprezentatívnak tekinteni) ez a szereposztás körvonalazódik. Nekem végül is tetszik. Azoknak, akik nem akarnak hozzászólás írásával bíbelődni, de van véleményük, létrehoztam egy Szavazás panelt jobb oldalon, főként az eddig felmerült nevek figyelembe vételével.

Szereplő

Magyar hang

Szavazat

Jason Statham

Epres Attila

82 %

László Zsolt

18 %

Sofia Vergara

Pikali Gerda

87,5 %

Kéri Kitty 12,5 %

Stanley Tucci

Kulka János

69,5 %

Csankó Zoltán

26 %

Kassai Károly

4,5 %

Milo Ventimiglia

Seszták Szabolcs

68,5 %

Szabó Máté 15,8 %

Fehér Tibor

10, 5 %

Rajkai Zoltán

5, 2 %

Anne Heche

Tóth Auguszta

46 %

Orosz Helga

13,5 %

Majsai-Nyilas Tünde

13,5 %

Spilák Klára

4,5 %

Hámori Eszter

4,5 %

Murányi Tünde

4,5 %

Dögei Éva

4,5 %

Kiss Eszter 4,5 %
Törtei Tünde 4,5 %

Hope Davis

Spilák Klára

60 %

Fehér Anna

15 %

Bertalan Ágnes

15 %

Nagy-Kálózy Eszter 10 %
Kökényessy Ágnes 10 %

Matthew Willig

Törköly Levente

50 %

Schneider Zoltán

50 %

Max Casella

 

Scherer Péter

53 %

Csőre Gábor

47 %

Jason Alexander

Kerekes József

39 %

Holl Nándor

28 %

Kálloy Molnár Péter

28 %

Kapácsi Miklós

5 %

Ahogy Ördög Nóra mondaná: a szavazást ezennel lezártam. A fenti sorrend szerint próbáljuk meg leszervezni a művészeket. Az adatok nem egészen pontosan tükrözik a valós szavazatokat, mert pl.. Epres Attilát mindenki első helyen jelölte meg, ő tehát 100 %-kal bír, de a László Zsoltra mint másodikra leadott szavazatokat is érvényes szavazatnak számoltam. Nem befolyásolta a végeredményt. Kösz a részvételt. :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Wild Card

(nikzsig, 2014.12.29 19:25)

Érdekes, hogy kihagytad Max Casellát, és eddig mindenki kihagyta a második és harmadik legjelentősebb szereplőt: Michael Angaranot és Dominic García-Loridot. Igaz, két nagyon fiatal szereplőről van szó, akiknek még nincs állandó hangjuk. Balázs Péter biztosan nem lesz Jason Alexander hangja. Mint tudod (összetegeződtün a filmünnepen két éve, ugye?), ő színházat igazgat Szolnokon, gazdaságosságilag (Hű, ez szép szó!) nem tudjuk felkelteni az érdeklődését egy alapvetően apró szerep iránt. Sajnálom.

.

(., 2014.12.29 15:33)

Jason Statham - Epres Attila
Stanley Tucci - Kulka János
Sofía Vergara - Pikali Gerda
Anne Heche - Tóth Auguszta (Everwoodban tökéletes párosítás volt, kár hogy csak ebben voltak egy páros)
Max Casella - Csöre Gábor
Chris Browning - Fekete Ernő
Milo Ventimiglia - Seszták Szabolcs
Hope Davis - Fehér Anna
Jason Alexander - Kálloy Molnár Péter

Re: .

(nikzsig, 2014.12.29 19:14)

Örülök, hogy felvetette Tóth Augusztát. Nagyon is neki való karakter. Chris Browning alighanem kénytelen lesz nélkülözni Fekete Ernő hangját, mivel összesen 3 tőmondatot kapott a filmben. Nem az a monologizáló típus. :)

.

(Molnár János, 2014.12.29 14:41)

JS - Epres
ST- Kulka
Milo Ventimiglia - Seszták Szabolcs (a Szívek szállodája miatt)
Matthew Willig - Schneider Zoltán
Hope Davis - Fehér Anna
Max Casella - Csöre Gábor
Jason Alexander - Kálloy Molnár Péter
Anne Heche - Orosz Helga, ha egy kemény női karakterről van szó, ha nem, akkor Majsai-Nyilas Tünde
Michael Papajohn - Betz István
Jean Claude Leuyer - Makranczi Zalán
Chris Browning - Kardos Róbert

Re: .

(nikzsig, 2014.12.29 19:10)

Jean Claude Leuyer ebben a filmben nem kapott egy tőmondatnál többet, Zalánnak az kevés lesz, bár ő aztán tényleg örömmel eljátszik mindent, de ez akkor is pazarlás. Betz Istvánt fiatalnak gondolom Michael Papajohnra. Kb. 20 év a korkülönbség. Anne Heche nem kemény karaktert játszik, hanem lágy, kedves, törődő barátot. Sajnos, Jason Alexander szerepe is nyúlfarknyi, nehéz lesz vele csábítani Kálloy Molnár Pétert (Balázs Péterről nem is beszélve!), de egyelőre lássuk, ki mindenki jön még erre a szerepre szóba!

Wild Card

(MrEko, 2014.12.29 14:14)

Jason Statham - Epres Attila (azért azt megjegyezném, hogy László Zsolt is nagyon jól szinkronizálta abban a két filmben)
Sofia Vergara - Pikali Gerda
Stanley Tucci - Kulka János vagy Csankó Zoltán (szerintem előbbi a legjobb hangja, de a megfigyeléseim alapján arra következtetek, hogy őt nem olyan egyszerű megszerezni, viszont ha van rá esély, akkor Kulka lenne az első számú választásom, függetlenül attól, hogy Csankó Zoltán is nagyon jó Tucci-nak)
Milo Ventimiglia - Rajkai Zoltán (úgy tűnik, ő a rosszfiú, s amint megláttam, valamiért Rajkai ugrott be, de persze karaktertől függ, lehet, hogy nem lesz elég kemény a hangja a szerephez)
Matthew Willig - Törköly Levente

Anne Heche és Hope Davis nem olyan egyszerű, sokan szóba kerülhetnek, előbbinél elsősorban Orosz Helga, utóbbinál Fehér Anna, Bertalan Ági, de Spilák Klára akár mindkettejüknél.

Re: Wild Card

(nikzsig, 2014.12.29 18:40)

László Zsolt szerintem is MINDIG nagyszerű. Valóban Milo Ventimiglia a rossz fiú. Kegyetlen, erőszakos, a kínzásban örömöt lelő, de gyáva seggfej. Amikor jellemzik őt, harcos, bokszoló típusnak festik le. A hangja fiatal, de férfiasan karcos, amikor megszólal, kilóg a szájából a kapanyél. Fontos a jelentős korkülönbség közte és Jason Statham, valamint Stanley Tucci között. Az én választásom Nagy Ervin lenne. De nézem tovább a javaslatokat. :)

-

(Nagy Gyula , 2014.12.29 15:48)

Az Email cÍmem kérem törölje már ki .Előre is köszönöm.

Re: -

(nikzsig, 2014.12.29 18:29)

Nem tudom kitörölni, csak az egész hozzászólással együtt. Ha újra írja a hsz-t, kitörlöm ezt az emailest. De szerintem maradhat is, az én emailem is nyilvános, mégsem él vissza vele senki.

.

(., 2014.12.29 15:56)

Egyetértek az elöttem szólóval, Anne Heche nek nagyon jó lenne Tóth Auguszta, kár, hogy keveset foglalkoztatják, a többi szereposztással is egyet értek.


« előző

1 | 2 | 3