Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Wild Card (Új címe: Joker)

2014.12.28

A Wild Card az 1986-ban, Burt Reynolds főszereplésével készült A Las Vegas-i zsaru remake-je. Annak szintén William Goldman írta a forgatókönyvét saját, Heat c. regénye alapján. Most, 11 év után visszatért a forgatókönyvíráshoz, és újraírta korábbi sztoriját. A 2015-ös évet nyitó mozifilmek egyike ez a pörgős, akciódús átdolgozás lesz.

Az új hős, Nick Wild (a Las Vegas-i zsarut Max-nek hívták) biztonsági szakértőként dolgozik Las Vegasban, harcművészeti képességei teszik halálossá, titkolt szerencsejáték-függősége pedig kiszámíthatatlanná. Egy fegyelmező visszavágás révén magára haragítja a várost kézben tartó maffia nagyhatalmú főnökét, úgyhogy - tetszik, nem tetszik - mélyre kell merülnie a bűnözők világában.

wild.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2231253/?ref_=nv_sr_1

Jason Statham magyar hangja, gondolom, nem kérdés. A szállító- illetve  a Felpörögve első két részét kivéve szinte valamennyi filmjében Epres Attila szinkronizálta, és nagyon egymásra találtak Stathammel.

Sofía Vergara magyar hangjaként is nagyon jól bevált Pikali Gerda, őt is dedikálnám a szerepre.

Stanley Tucci ebben a szerepében is Kulka Jánosért kiált. Vagy Csankó Zoltánért.

Ha van kedved, hozzuk össze közösen a mindannyiunknak tetsző szereposztást! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy bántó, becsmérlő hozzászólásokat azonnal törlök. Kérlek, úgy fogalmazd meg a véleményedet, hogy senkinek se sértsd az önérzetét, és senkinek se kelljen szégyellnie magát miatta.

 

*

Az eddigi megnyilvánulásotok alapján (még nehéz lenne reprezentatívnak tekinteni) ez a szereposztás körvonalazódik. Nekem végül is tetszik. Azoknak, akik nem akarnak hozzászólás írásával bíbelődni, de van véleményük, létrehoztam egy Szavazás panelt jobb oldalon, főként az eddig felmerült nevek figyelembe vételével.

Szereplő

Magyar hang

Szavazat

Jason Statham

Epres Attila

82 %

László Zsolt

18 %

Sofia Vergara

Pikali Gerda

87,5 %

Kéri Kitty 12,5 %

Stanley Tucci

Kulka János

69,5 %

Csankó Zoltán

26 %

Kassai Károly

4,5 %

Milo Ventimiglia

Seszták Szabolcs

68,5 %

Szabó Máté 15,8 %

Fehér Tibor

10, 5 %

Rajkai Zoltán

5, 2 %

Anne Heche

Tóth Auguszta

46 %

Orosz Helga

13,5 %

Majsai-Nyilas Tünde

13,5 %

Spilák Klára

4,5 %

Hámori Eszter

4,5 %

Murányi Tünde

4,5 %

Dögei Éva

4,5 %

Kiss Eszter 4,5 %
Törtei Tünde 4,5 %

Hope Davis

Spilák Klára

60 %

Fehér Anna

15 %

Bertalan Ágnes

15 %

Nagy-Kálózy Eszter 10 %
Kökényessy Ágnes 10 %

Matthew Willig

Törköly Levente

50 %

Schneider Zoltán

50 %

Max Casella

 

Scherer Péter

53 %

Csőre Gábor

47 %

Jason Alexander

Kerekes József

39 %

Holl Nándor

28 %

Kálloy Molnár Péter

28 %

Kapácsi Miklós

5 %

Ahogy Ördög Nóra mondaná: a szavazást ezennel lezártam. A fenti sorrend szerint próbáljuk meg leszervezni a művészeket. Az adatok nem egészen pontosan tükrözik a valós szavazatokat, mert pl.. Epres Attilát mindenki első helyen jelölte meg, ő tehát 100 %-kal bír, de a László Zsoltra mint másodikra leadott szavazatokat is érvényes szavazatnak számoltam. Nem befolyásolta a végeredményt. Kösz a részvételt. :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Endogen

(Molnár János, 2014.12.29 20:40)

Érdekes ez a Nagy Ervin-felvetés, szerintem ő már kissé öreg Milónak egyfelől, aztán ott van az Interstellarban nyújtott teljesítménye, amire szinte nincsenek jelzőim, hiszen a gyakorlatilag az utolsó moziikonként viselkedő MatthewM-et olyan gyönyörűségesen magyarította, tényleg éteri volt, minden hörgés, minden lélegzetvétel a helyén, tökély, na. És ezek után egy kapanyél szerep, háááát...

A Scherer-gondolat viszont jól hangzik; volt egy Oscar díjas argentin film, amiben a főhős segédje volt, hasonló karakter lehet, mint itt, és hát lejátszotta a főszereplőt. Esetleg még Nagypál Gábor neve ugrik be.

Re: Re: Re: Endogen

(nikzsig, 2014.12.29 22:06)

Nem öreg (:)), Milo 77-es, Ervin 76-os. Szabolcs 75-ös, Fehér Tibi 88-as (!). Mindhárman nagyon jók. A tanyasi macsóba oltott nyulat én mégis Ervinből vélem kipiszkálhatónak, anélkül, hogy az teátrális fordulatot venne. Az nem szerepel az alkotók szándékai között. De persze, ez lehet egy hozzáadott érték... :)

Re: Re: Re: Re: Endogen

(Molnár János, 2014.12.30 07:12)

Persze, én is megnéztem, hogy mikor születtek, és ennek tudatában írtam, amit írtam, mert az egy dolog, hogy Milo 37 éves, viszont úgy néz ki, mintha 23 lenne. Namost, Ervint szerintem mindenki szereti, de neki 23 évesen sem volt olyan a hangja, mint egy 23 évesnek. Milohoz ezért szerintem egy felnőtt, de mégis kisfiúsan csengő hang dukál, amire jött Seszták Szabi, vagy esetleg még Előd Álmos.

Az életkor kérdésére pedig a Cliffhanger-t tudom felhozni, amiben a 47 éves John Lithgow hangja a 66 éves Kun Vilmos volt, és igen, Vili bácsi úgy odatette, hogy szerintem a magyar szinkrontörténelem egy legtökösebb gonosza jött ki belőle.

Re: Re: Re: Re: Re: Endogen

(nikzsig, 2014.12.30 09:52)

A "kisfiúsan" kifejezés azért erős túlzás, de elfogadom az érvelést, mi több, kifejezetten szeretem, hogy ezúttal pozitív kiemeléssel érvelsz. :) Akkor tehát? Ha határozottan állást kellene foglalnod, vagyis csak egy nevet jelölhetnél meg, kire szavaznál Milo hangjaként? (Remélem, nem sért a tegező forma.)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Endogen

(Molnár János, 2014.12.30 10:49)

Már miért bántana? :)
Eddig volt Nagy, Fehér, Rajkai, Előd és Seszták.
Ebből az ötből nálam Seszták a nyerő, ugyanis az ő hangjában érzem azt a pluszt, amitől még bicskanyitogatóbbá válik ez a számomra alapból nem szimpatikus filmszínész. Másképpen fogalmazva, ez a Milo gyerek egyszerűen nem érdemli meg Nagy Ervint:)

adrian.g@citromail.hu

(Galgóczi Adrián, 2014.12.29 20:34)

Nekem egy kérésem van a szereposztással kapcsolatban: Jason Alexander legyen Kerekes József! A Seinfeld-ben 9 évadon keresztül szinkronizálta, és szerintem remek párost alkottak. Emellett úgy gondolom, Kerekes József bármit el tud játszani, és a kisebb szerepekre is kapható.

Re: adrian.g@citromail.hu

(nikzsig, 2014.12.29 22:10)

Bevéssük egy szavazatnak a kívánságot Kerekes József neve melllé. Készítek majd egy összesítést, hogy mindenki lássa, kire hány szavazat érkezett.

endogen@hotmail.hu

(Endogen, 2014.12.29 17:32)

anne heche ügyben Orosz Helga a megszokás, de színészeg magasan Murányi Tünde hozta a legjobban lsd Hat nap hét éjszaka...

Re: endogen@hotmail.hu

(nikzsig, 2014.12.29 19:51)

Megfontolandó. Tény, hogy Tünde hangja sokkal karakteresebbé tenné a figurát, mint amilyen valójában.

Re: Re: endogen@hotmail.hu

(endogen, 2014.12.29 20:38)

az előfordulhat, de kiváló színésznő. kérdés persze, hogy milyen karaktert játszik Heche. De Orosz Helga nem a kedvencem, gondolom nagyon kézben kell tartani hogy ne legyen olyan modoros mint általában

Re: Re: Re: endogen@hotmail.hu

(nikzsig, 2014.12.29 21:50)

Egyetértek, Tünde kiváló színésznő. Próbálok virágnyelven fogalmazni, nehogy véletlenül a spoilerezés bűnébe essek. Anne Heche karaktere a főhős érzelmeinek felszínre hozását célozza. Csak kedvességet, melegséget és törődést kell kifejeznie.

Re: Re: endogen@hotmail.hu

(endogen, 2014.12.29 20:44)

Még a Ráczkevei Annát tudnám rá elképzelni ha hasonló karaktert játszik mint mondjuk a Jodie Foster.

Re: Re: Re: endogen@hotmail.hu

(nikzsig, 2014.12.29 22:08)

Nem olyat játszik.

.

(.., 2014.12.29 15:53)

Jason Statham - Epres Attila
Stanley Tucci - Kulka János
Sofía Vergara - Pikali Gerda
Anne Heche - Tóth Auguszta
Max Casella - Csöre Gábor
Chris Browning - Fekete Ernő
Milo Ventimiglia - Seszták Szabolcs
Hope Davis - Spilák Klára
Jason Alexander - Kálloy Molnár Péter

Re: .

(nikzsig, 2014.12.29 19:48)

Most először hozom szóba, de Max Casella öregedő, könyvelő típusú pinabubust játszik, az én fülemben Csőre Gábor hangja túl frissen, fiatalosan, élénken cseng. Inkább Scherer Pétert választanám, aki éppen pengeélen táncolna a hangi adottságaival. Tóth Augusztának itt is örülök, Fekete Ernőt és Kálloy M. Pétert itt sem ígérhetem a szerep kicsisége miatt. :(

Wild Card szinkronszereposztás

(Thummerer Márk, 2014.12.29 15:50)

Jason Statham -Epres Attila, de amennyiben nem ér rá László Zsolt is jó lenne.

Sofia Vergara - Pikali Gerda
Stanley Tucci - Kulka János, de ha ő ne elérhető Csankó Zoltán is remek lenne.

Milo Ventimiglia - Seszták Szabolcs
Anne Heche - Orosz Helga
Max Casella - Csőre Gábor
Hope Davis - Spilák Klára
Jason Alexander - Holl Nándor vagy Balázs Péter

Re: Wild Card szinkronszereposztás

(nikzsig, 2014.12.29 19:37)

Ezzel szinte azonosulni tudok. :) Balázs Péter biztosan nem lesz Jason Alexander hangja, alább már kifejtett okok miatt. És nem is neki való a szerep.

gyulanagy75@citromail.hu

(Nagy Gyula, 2014.12.29 15:42)

Jason Statham Csak Epres Attila a jó választás .
Sofía Vergara-Csak Pikali Gerda a jó választás.
Stanley Tucci-Csak Kassay Károly vagy Csankó Zoltán .Én Kulkát ki nem álom.Motyog.
Milo Ventimiglia - Seszták Szabolcs
Max Casella - Csöre Gábor
Anne Heche-Orosz Helga-Hámori Eszter-Majsai-Nyilas Tünde még Dögei Évát is eltudnám képzelni Anne Heche-nek.
És egy másik filmmel kapcsolatba A bÍró c filmnél tényleg jobb lett volna Szersén Gyula amúgy semmi bajom Fodor Tamással mert sok filmben bizonyÍtott de Szersén illik Robert Duvallnak és az Öszintességemért bocsánat.Többet nem hozom fel.

Re: gyulanagy75@citromail.hu

(nikzsig, 2014.12.29 19:34)

Köszönöm az őszinteségét, ne kérjen miatta bocsánatot. Ez egy nehéz döntés volt, amit sok szempont mérlegelésével hoztam meg. Igazából akkor tudnánk jól megítélni, helyes volt-e a döntésem, ha mindkettejükkel elkészíthetnénk a szinkront. Erre sajnos nincs mód.
Majsai Nyilas Tünde is jó felvetés, szerintem is príma lenne a karakterre. Dögei Évát fiatalnak érzem, fontos, hogy egykorú legyen Jason Stathammel.

Wild Card

(Kutasi László (qtari), 2014.12.29 15:35)

- Jason Statham - Epres Attila
- Hope Davis - Spilák Klára (a sorozatában is ő volt a hangja)
- Milo Ventimiglia - Seszták Szabolcs (a sorozataiban is ő volt a hangja)
- Stanley Tucci - Kulka János vagy Csankó Zoltán (ebben a sorrendben)
- Jason Alexander - Kerekes József, Kapácsy Miklós (a sorozatai miatt), vagy Balázs Péter, Holl Nándor (híres filmjei miatt)
- Sofía Vergara - Pikali Gerda
- Anne Heche - Orosz Helga