Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kánikulai love story

2011.08.07
 
Harmincöt fok ágyékban.
A Konszenzusi Palota kőlépcsőjének fokain aktatáskás bojárok dömhec hada dobog.
- Az ott már Dobogókő - pihegi elgyötörtén az utolsó lépcsőfokra mutatva Ökonosztázia, szemünk ledérc fénye, kinek a híres dobogókői beszéd óta pirosabb a vére, tettre készebben ver a szíve, és kiről most minden leplet lerántok.

Hogy Ökonosztázia feslett erkölcsei hány meg hány malomra hajtottak dörgő vizeket, azt nagyjából-egészéből mindenki tudja. Számos híve van az opriscsinai kormányzóság minden pontján, sőt, e megosztott ország zemljcsinai területén is rajongva versengenek kegyeiért. Bámulatos karrierjének végső kiteljesedéseként, személyes érdekeit feláldozva vállalta azt a nemzetmentő kulturális missziót, melynek keretében most a bojárok oldalán egyeztető tárgyalásokat folytat máshol érettségizett, tanulatlan művészekkel.

Ökonosztázia legfőbb erénye a tapintat - bár valamennyi jó tulajdonsága tapintható -, vagyis sohasem tolakodott az előtérbe. Az Izbrannaja Rada ülésein gyenge fuvallatként volt jelen, lágy susogással igézte a nagytekintélyű tanácskozó testület ugyancsak nagy tekintélyű, ám tanácstalan tagjait. Olyan gyengécske áramlat volt a mi nagy pocsétánkban, hogy sokáig nem is tekintettük tendenciának. Potentatov bojár azonban, amint megérezte Ökonosztázia hamvas csókját homlokán, féktelen szerelemre gerjedt és szólásra emelkedett.

- Uraim! - kezdte, és a nagyobb nyomaték kedvéért lesöpörte magáról nagyköveti kinevezését, amit Rettegett Iván szórakozottan az ölébe dobott. - Taktikailag és stratégiailag egyaránt helytelennek érzem, hogy hagytuk idáig fajulni a dolgokat. A helyzet ugyan történelmileg alakult így, ám a következtetések és az adóelőleg tekintetében téves levonásokhoz vezethet a szituáció kritika nélküli elfogadása. A közgazdaságtan klasszikusai azonban elegendő útmutatást nyújtanak. Legyen elég most csak egyetemi éveim alatt írt tanulmányaimra utalni annak megállapításakor, hogy szamárság tovább dolgoznunk kilenc múzsával. A kultúra strukturális átalakítása nem odázható tovább, ezért azt javaslom, vegyük fontolóra Ökonosztázia felvételét a múzsák sorába. Testülepileg!

Ökonosztázia Ügyintéző I. besorolással, 800 000 Ft-os bruttó fizetéssel költségtérítés mellett, bizottsági különdíjazással és egy ellenszavazattal felvételt nyert, ezzel tízre növelte a státuszban lévő múzsák számát. Sőt! Ahogy azt a besorolása is tükrözi, alaposan háttérbe szorította élemedett kolléganőit.

Ökonosztázia eleven példája lett annak, miként válik a megfelelő idomokká halmozott anyagmennyiség ideálkapitalista képzelgések tárgyává. Hódolói valamennyien tartalmas, hosszú kapcsolatot kívántak kiépíteni vele. Szerelmi esküvést szerelmi esküvés követett, szerkezetátalakítást szerkezetátalakítás. Aktualizálást modernizálás, modernizálást ésszerűsítés, az ésszerűsítést személyi változások. A létszámból kilenc fő leépült. Kalliopé, Klio, Euterpé, Erató, Melpomené, Terpszikhoré, Thalia, Uránia, Polühümnia. Fizetésük 33 százalékát szétosztották Ökonosztázia jelentősebb szerelmesei között.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.