Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudtad-e?

2012.07.14

Tudtad-e, hogy egyre több nyugati és keleti nyelvtudós ért egyet magyar írástörténészekkel abban, hogy a magyar nyelv a világ egyik legősibb (ha nem a legősibb) nyelve. Mire is alapozzák ezt? Arra, hogy az egyiptomi démotikus írás ábécéje szinte teljesen azonos a szkíta-székely-magyar rovásírás ábécéjével. Varga Csaba, Varga Géza és Borbola János írástörténészek szerint a szakkarai piramis feliratai (i.e.2700) elolvashatók a székely rovásírás ismeretében magyarul. Ezzel a megállapítással olasz és kínai kutatók is egyetértenek. A magyar írásbeliség szerintük sokkal régebbi, mint az eddig ismert nyelvek bármelyikéé: 50 000 éves. Természetesen többen vannak, akik ezt vitatják, mint akik ezt állítják, de tény, hogy "árpád" vagy "árpad" szavunk olvasható az egyiptomi piramis falán.

Íme, a székely-magyar rovásírás és az egyiptomi démotikus írás ábácéjének összehasonlítása.A felső sorban a mienk, alatta az egyiptomiaké:

 

+

Tudtad-e, hogy a világ egyik legnagyobb szabású és legfurcsább fizikai kísérlete magyar részvétellel zajlott 1943-ban? Az USA Albert Einstein "egyesített mágneses mező-elmélet"-ét kívánta felhasználni a hadihajóit észlelő radarok megzavarására. Gyakorlatilag láthatatlanná akarta tenni őket a radarok számára egy elektromágneses pajzs létrehozásával. A Philadephia-kísérletnek nevezett akciót Nikola Tesla és Albert Einstein irányította. Tesla az alapos számításokat követően megrémült a következményektől, és kiszállt a projektből. Helyét a magyar Neumann János, a számítógép atyja vette át, és folytatták a munkát az U.S.S. Eldridge nevű hadihajón. Irtózatos teljesítményű generátorokat helyeztek el a fedélzeten (ld.Tesla-tekercsek), majd mikor bekapcsolták őket, az egész hadihajó eltűnt a tengerről, és csak órák múltán bukkant fel újra. Fedélzetén borzalmas dolgok történtek: némely tengerész nyomtalanul eltűnt, mások megőrültek, míg megint mások egyszerűen összeolvadtak a hajó anyagával, eggyé váltak a vassal. Mindenki kínzó émelygésről és fájdalomról számolt be. A kísérlet két tengerésztiszt túlélője állítólag csak 1980-ban tért vissza a jelenbe, azóta járják a világot, és személyes beszámolóikkal borzolják a hallgatóság kedélyeit.

+

Tudtad-e, hogy a fröccs igazi hungarikum. Magát a szódát is egy bencés szerzetes, bizonyos Jedlik Ányos találta fel, s a bencések is kezdték el a fröccs készítését? Ez a Jedlik Ányos ugyanaz a Jedlik, akivel fizikaórán találkoztunk..

+

Tudtad-e, hogy Kanizsai Imre, Mátyás király főispánja igen mocskos szájú ember volt, a káromkodás nagymestere? Olyannyira, hogy birtokain, Zala megyében alapított egy községet Anyadwaloga néven. (Anyád valaga)

+

Amerigo Vespuccit gyerekkorában a magyar Szent Imre tiszteletére nevezték el Amerigo-nak (Imre olasz megfelelője), mert abban az időben felerősödött a fiatalon elhunyt Árpádházi szent tisztelete Itáliában. Amerigoról elnevezték Amerikát...

*

...Gábor Dénes, a hologram Nobel-díjas feltatlálója mindössze 10 éves volt, mikor első szabadalmát benyújtotta. A szabadalom tárgya: aeroplán-körhinta, vagyis egy olyan körhinta, melyre repülőgépek vannak rugalmas kötéssel rögzítve, amelyek a centrifugális erő és a szárnyakra ható felhajtó erő következtében forgás közben felemelkednek. Ez 1910-ben volt.

*

... a "magyar" név az Arvisurák szerint eredetileg nem egy törzset jelölt, hanem az egyistenben hívő jóemberek közösségét.

*

...a II. Világháború végén orosz önkéntesek arra vállalkoztak, hogy magyar munkaszolgálatosokat szabadítsanak ki. Az egyik különítmény tagja volt a manysi Szalaváré Tura nevű katona, aki azzal a céllal jött Magyarországra, hogy áthagyományozza rovósámán nagyapjától örökölt, a közös őseink 6040 éves történelmét átfogó tudást egy magyar embernek. A választottja Paál Zoltán ózdi munkás lett, akinek homlokán meglátta az Óm-nak nevezett szent jelet, a beavatottak jelét. Paál Zoltán addig élte az egyszerű munkásemberek életét, Szalaváré Turával való találkozása azonban gyökeresen megváltoztatta sorsát. Egy beavatási szertartás után kapcsolatba tudott lépni felsőbb hatalmakkal, ahonnan a magyar őrtörténetre vonatkozó információkat kapott. Ezeket, a 24 hun törzs szövetségének történetét írta meg aztán több ezer oldalon. Ez az írás az "Arvisura", azaz Igazszólás címen jelent meg, s keletkezésének hihetetlen volta ellenére számtalan ponton történelmileg igazolható adatokat tartalmaz, és olyan összefüggéseket tár fel, amelyeket korábban nem is sejtettek, ezért történelmünk azon pontjait egyszerűen rejtélyesnek, vagy a múlt ködébe veszőnek nyilvánították.

*

... a világ egyik leghíresebb fotóriportere, Robert Capa magyar volt: Eredeti neve FRIEDMANN Endre Ernő, született Budapesten, 1913-ban, meghalt Vietnamban, 1954-ben.Haditudósítóként részt vett a spanyol polgárháborúban (1936), a japán-kínai háborúban (1938).A második világháború során a Life magazin tudósítójaként bejárta az afrikai és az olaszországi hadszíntereket.A normandiai partraszállásról készült képei igen híresek.
1947-ben Henri Cartier-Bresson és David ("Chim") Seymour társaságában megalapítja a Magnum Photos nevű céget, a szabadúszó fotósok első ügynökségét.1948-ban Palesztinából tudósít.1954-ben mint a Life tudósítója, az indokínai harctéren aknára lépve vesztette életét.A képen a Bombariadó c. fotója látható.

 
*
...a milliárdos Charles Simonyi, a kétszeres űrturista, aki a Microsoft vezető szakembereként a Word és Excel szoftverek megírásával alapozta meg vagyonát, annak a Simonyi Károly fizikusnak a fia, akinek a nevéhez fűződik az első magyar magfizikai részecskegyorsító megépítése.
 
*
...Alpár Ignác, a Vajdahunyadvár néven ismert Történelmi Épületcsoport tervezője alapvetően meghatározta Budapest mai képét. Többek között az ő műve az eredetileg Tőzsdepalotának épült MTV-székház, a Nemzeti bank, a Belügyminisztérium, a Pénzügyminisztérium, az Anker ház és a Budapesti Értéktőzsde épülete is. De ha ez még nem lenne elég, ő indította el építőmérnöki pályáján Hajós Alfrédot, a magyar sport első és második olimpiai aranyérmesét (1896, Athén), aki később többek között a debreceni Aranybika szálló, a Margitszigeti Nemzeti Sportuszoda és az UTE pálya tervezésével írta be nevét az építészet aranykönyvébe.
 
*
....az Amerikai Lovasság megszervezője, alapító atyja egy magyar huszárezredes volt? Kováts Mihálynak hívták, és 1724-1779-ig élt.Az amerikai katonai akadémia jelmondata máig az a mondat, amit Kováts Mihály írt egy levélben Benjamin Franklinnak: Leghívebben midhalálig.
 
*
Tudod-e, hogy miért toldalékoljuk a "híd" szavunkat mély hangrendű toldalékokkal, holott szabály szerint magassal kellene: "hídre, hídről"? Hát azért, mert a régi magyar nyelvben az "í" helyén "u"-t ejtettünk, valahogy így: hud; ez pedig bizony mély nyelvállású magánhangzó. A nyelvfejlődés során az "u" megváltozott "í"-re, de a toldalékok maradtak mély hangrendűek. Ugyanez a helyzet a "férfi" szavunkkal.
 
*
...hogy Pest nevének eredete a honfoglalás korába nyúlik vissza, és jelentése furcsa módon a budai oldalon található Gellért-heggyel kapcsolatos?. A szó ugyanis a szláv nyelveken barlangot, sziklaüreget jelent, a régi magyar nyelvben pedig a kemencét nevezték pestnek, ahogy az például a Székelyföld egyes részein még ma is hallható. Így lett a hévizes barlangot ("forró kemencét") rejtő mai Gellért-hegy Pest-hegy, a hegy lábánál ősidők óta használt folyami átkelő pedig Pest-rév, és innen kapta végül a túlparton létrejött település a nevét.
 
*
Dr.Simon Péter Kanadában élt kutató azt állítja (és nincs egyedül), hogy az észak-amerikai indiánok a magyarok leszármazottai:
" A Dakota indiánok lakota törzsénél tett látogatásomkor nyelvész és történész apámmal együtt vettem részt a kisiskolás indián gyerekek anyanyelvi számtanóráján. Az egyszeregyet dalolva fújták, valahogy így énekelve) „Ketó ketó hetyen topa, ketó ketó hetyen topa.” Apám úgy tántorgott ki az ajtón és a fűben négykézlábra ereszkedve skandálta a hallottakat. Azt illusztrálta, hogy a topa a négykézlábra esett ügyetlent jelenti, mely régen a négy magyar szinonim szava volt. A „ketó” értelmezése nekem se jelentett gondot. Apám elmondta, hogy 1910-ben, szenyéri iskolájában így tanulta ezt az egyszeregyi részletet: „Kétszer kettő legyen négy”. Ezt a „legyent” később több, 90 év körüli ember is megerősítette, ők is így tanulták a századelőn. Mivel hazafelé a lakotákkal rokon oglalák földjén jöttünk át, megálltunk, és egy indián kisfiútól megkérdeztem: „Mondd, hogy mondjátok ti a saját nyelveteken azt, ami angolul így hangzik: two by two is four (kétszer kettő, az négy). "On pár on pár lecsen topa” volt a meglepett gyerek válasza. Pedig nekünk volt sokkal több okunk a meglepődésre, hiszen most egy másik, és nálunk is élő szóval fejezték ki ugyanazt. Az „on” szinte a világ valamennyi nyelvén egyet takar. A pár magyarul most is kettőt jelent. Tehát a jelentés: „Egy pár x egy pár legyen négy”.
 
*
...hogy a méter új tudományos definicióját magyar tudós, Bay Zoltán javaslatára vezették be? A Francia Forradalom parlamentje egymástól függetlenül definiálta a távolság egységét, a métert, mint a sarkkör és az egyenlítő távolságának tízmilliomod részét, meg az idő egységét, a másodpercet, mint a nap hosszának 1/86400 részét. Később, a mérési pontosság fokozódásával a Párizsban őrzött platina-rúd hossza lett a méter, a cézium-atom rezgésének előírt sokszorosa a másodperc.
Végül a Nemzetközi Súly- és Mértékügyi Bizottság 1983. októberében Párizsban tartott konferenciáján szentesítette a Bay Zoltán által javasolt új definíciót:
"1 méter az a távolság, amit a fény légüres térben 1/299 792 458 másodperc alatt befut."
Nem csak fizikusok és mérnökök, hanem az iskolás gyerekek is megtanulják: a távolságot órával lehet mérni, mert tér és idő nem függetlenül léteznek.
 
*
...hogy a magyar Bíró Lászlónak nem csak a golyostollat köszönheti a világ, hanem az automata sebességváltót is?
 
*
Az, hogy ma e-maileket küldözgethetünk egymásnak szintén egy magyar matematikusnak köszönhető. A neve Kemény János, ő alkotta meg a Basic programnyelvet, őt tekintik a mikrokomputer atyjának, és az ő ötlete volt az e-mail.1992-ben halt meg.
 
*
...hogy a kontaktlencse is magyar találmány? Dallos József budapesti szemorvos nevéhez fűződik, aki kidolgozta az élő szemről való minta készítésének eljárását, miután megtalálta a lenyomatfelvételhez szükséges anyagot. Kutatásai alapján 1929-ben - elsőként - olyan kontaktlencséket lehetett gyártani, amelyek a szem alakjához idomultak, és ezáltal egész nap viselhetővé váltak. A folyadék nélküli kontaktlencsék is neki köszönhetők.
Az 1930-as évek elején tökéletesítette a kontaktüveget. A Bp.-i 1. sz. Szemklinika laboratóriumában végzett kísérleteinek eredménye volt az az üvegtechnikai eljárás, amely lehetővé tette a mintára pontosan simuló vékony üvegkagylók előállítását. 1932-ben a hibátlan lenyomatvételhez alkalmas anyagot - a Poller-féle negocollt - is sikerült megtalálnia, és kidolgozta a megfelelő eredményt adó mintázási módszert. A kontaktüveg haptikai (érintkezési felületi) tulajdonságainak tökéletesítésével nagymértékben megjavította a kagylók viselhetőségét, és kiküszöbölte az addig egyszerűen csak gömb felszínűre kiképzett kontaktüvegeknél mutatkozó hátrányokat (fénytörési hibákat).
Halála után a British Contact Lens Association az évente meghirdetett díját Dallosról nevezte el.
A puha kontaktlencse kifejlesztése a magyar Györffy István nevéhez fűződik.
Ezek után vajon miért nincs Magyarországon objektív-gyártás?
 
*
...hogy Saint-Germain gróf, a 18. század talán legszuggesztívabb egyénisége, számos királyi udvar szívesen látott vendége, a lenyűgöző tudású világfi, alkimista, nyelvész, festő, zenész, zeneszerző, történész, az okkultizmus legmagasabb szintű beavatottja, a rózsakeresztesek Nagymestere, a hermetikus filozófia ikonja - magyar volt? Magát II.Rákóczi Ferenc legkisebb fiának mondta. Alakja többek között felbukkan Eco: A Foucault-inga c. művében, Szepes Mária A vörös oroszlánjában, mint az örök ifjúság és a halhatatlanság elixírjének birtokosa és élvezője.
 
*

..hogy 1440. február 20-án, kábé egy ilyen téli napon a visegrádi Fellegvárban élő Kottanner Jánosné, Erzsébet királyné udvarhölgye a királyné utasítására innen lopta el a Szent Koronát, és vitte szánon Komáromba, azért, hogy a királyné születendő gyermekét, a későbbi V. Lászlót megkoronázhassák?

 

 
*
...hogy a modern objektívek tervezésének optikai-matematikai alapja az ún. Petzvál-feltétel, ami a magyar tudós, Petzvál József matematikus nevéhez fűződik? Az 1839-ben bemutatott dagerrotípia rendkívül körülményes eljárásként indult, hiszen a kép megfelelő kiexponálásához több percre volt szükség a kezdetleges optikáknak köszönhetően. Petzvál 1840-ben olyan korszakalkotó objektívet konstruált, mely 1:3,17 fényerejével egycsapásra átírta az addigi fényképészeti gyakorlatot. A kéttagú, akromatikus portréoptikával drámaian lerövidült a szükséges megvilágítási idő. Ez kortársának - a francia Chevalier-nek - szintén kéttagú objektívénél 16x jobb fényerővel rendelkezett. Az objektív gyártását 1841-ben a Voigtländer cég kezdte meg, Petzval számításai alapján, és egészen a közelmúltig a világ egyik legjobb portréobjektívének számított.
A feltaláló sikerét kiváló matematikai és műszaki geometriai ismeretei biztosították. Max Berek a Leitz cég későbbi mérnöke szerint, Petzval kortársait megelőzve ismerte fel az objektíveket sújtó képalkotási hibákat, és több probléma megoldására is rávilágított. Számításai – többek között a nevét viselő híres Petzval-feltétel (Σ(P) = 1/(n1f1) + 1/(n2f2) + +...+ 1/(nnfn) = 0 ) - gyökeresen megváltoztatták az objektívek addigi gyártását, és a mai napig az optikai tervezés alapjául szolgálnak.
 
*
Tudtad-e, hogy egészen 1941-ig Magyarországon is bal oldali közlekedés volt, mint Angliában? A kötött pályás járművek (HÉV, kisföldalatti) egészen 1973-ig a bal oldali hajtási irány szerint közlekedtek. A bal oldali közlekedés összefügg a régi korok fegyverviselési szoklásaival. A kardot ugyanis bal oldalon hordták a vitézek, és jobb kézzel forgatták. Ha valaki szembejött velük az úton, és rossz szándékú ember volt, akkor készen kellett állniuk arra, hogy karddal megvédhessék magukat. Igen idétlenül nézett volna ki, ha jobb oldalon közlekedvén balra kellett volna áthadakozniuk. A jobb oldali közlekedést egyébként Napoleon vezette be Európában, aki annyira gyűlölte az angolokat, hogy még ebben sem akart hasonlítani rájuk.
 
*
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Money for all USA people

(MatthewOvero, 2019.01.21 02:32)

Hello. My company loans247-online.
Money 2019 Fast!

<a href=http://loans247-online.com/2018/12/31/400-signature-loans-in-knoxvilletennessee>400 Signature Loans In Knoxvilletennessee</a>
<a href=http://loans247-online.com/2019/01/06/addison-loan-quick-cash-6rhx>Addison Loan Quick Cash</a>
<a href=http://loans247-online.com/2018/12/30/500-payday-loan-no-credit-check>500 Payday Loan No Credit Check</a>
<a href=http://loans247-online.com/2018/12/30/255-pay-day-loan>255 Pay Day Loan</a>
<a href=http://loans247-online.com/2019/01/04/1000-installment-loan-lenders>1000 Installment Loan Lenders</a>


Ok! Go top!

puistjes schaam streek

(puistjes schaam streek, 2019.01.19 17:04)


Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that I have truly loved browsing your weblog posts. After all I'll be subscribing for your rss feed and I hope you write once more soon!
puistjes schaam streek http://bugmi.se/hair-care/anna-polina-infinity.php

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2019.01.18 17:21)

Шале Ла Рош Продажа квартир от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека.http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86
Сдам квартиру в Артеке +79787385984 http://www.yaltahelp.ru Жить у моря - просто!

Iphone 6 Hülle Caseual

(Aamesraw, 2019.01.18 05:58)

I really wish Im useful at all Iphone 4 Restarting Again And Again <a href=http://www.ingender.com/forum/peep.aspx?ID=125667>http://www.ingender.com/forum/peep.aspx?ID=125667</a>.
Race Sim App Für Iphone Dashboard <a href=https://www.rprepository.com/p/mama>https://www.rprepository.com/p/mama</a>. There is nothing to tell about me at all.
Enjoying to be a part of this site.

Test, just a test

(Sonnyglase, 2019.01.16 05:50)

Hello. And Bye.

Need tree service?

(Andrewemoks1, 2019.01.15 05:57)

<a href=https://www.google.com/maps/place/Sam's Tree & Landscape, LLC/@47.7445062,-117.4142949,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x549e1c5607f35023:0xad86086abb2c142e!8m2!3d47.7445062!4d-117.4121062>tree service spokane</a> variant5

Where can I watch Full Chaos Walking for free online?

(Shannonacera, 2019.01.02 09:55)

What are the best sites to watch Chaos Walking in streaming ?

<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking full movie</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>https://chaoswalkingfullonline.com/</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>https://chaoswalkingfullonline.com/</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking full movie online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking full movie download</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking online free</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking watch online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking movie download</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking Online free</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>watch Chaos Walking full movie</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking full movie hd</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking full movie</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking full movie online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking full movie download</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking online free</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking watch online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking movie download</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking Online free</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>watch Chaos Walking full movie</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking full movie hd</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019 full movie</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019 full movie online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019 full movie download</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019 online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019 online free</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019 watch online</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019 movie download</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>Chaos Walking 2019 Online free</a>
<a href=https://chaoswalkingfullonline.com/>watch Chaos Walking 2019 full movie</a>

I Want To Watch Aquaman 2018 Online For Free

(Ronaldabige, 2018.12.25 14:03)

<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Trailer</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Full Movie</a>
https://aquamanfull.pw/
https://aquamanfull.pw/
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Movie</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Cast</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Release Date</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Actor</a>
https://aquamanfull.pw/
https://aquamanfull.pw/
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Full Movie</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Review</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Cast</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Review</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Full Movie</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Movie</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Torrent</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Online</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Online Free</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman film</a>
https://aquamanfull.pw/
https://aquamanfull.pw/
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie Online</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Free Online</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Full Movie Online Free 123Movies</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 123 Movies</a>
https://aquamanfull.pw/
https://aquamanfull.pw/
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie Putlocker</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Watch Aquaman 2018 Free Online</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie Free 123</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Download Aquaman Movie for Free</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie in english</a>
https://aquamanfull.pw/
https://aquamanfull.pw/
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Full Movie 123Movies</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 123 Movies</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Full Movie Online Free 123Movies</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Watch Aquaman 2018 Free Online</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie 123Movies</a>
https://aquamanfull.pw/
https://aquamanfull.pw/
<a href=https://aquamanfull.pw/>Download Aquaman Movie for Free</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie Putlocker</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Watch Aquaman Online</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman 2018 Full Movie 123Movies</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Movie Release Date</a>
https://aquamanfull.pw/
https://aquamanfull.pw/
<a href=https://aquamanfull.pw/>Watch Aquaman 2018 Free Online</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie Free Online</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Movie 2016 Cast</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Movie Aquaman 2018</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Full Movie Putlocker</a>
<a href=https://aquamanfull.pw/>Aquaman Movie Download</a>

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2018.12.23 10:03)

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86
Продажа земельного участка категории ИЖС в Ялте. Площадь-5 соток, район Массандровского дворца. Юридически готов к сделке, панорамный вид на море и горы.

toperectiledysfunctionpills.com

(ed drugs, 2018.12.22 18:47)

youth erectile dysfunction <a href=http://toperectiledysfunctionpills.com>cheapest ed drugs</a>, erectile function paralysis <a href=http://toperectiledysfunctionpills.com/>erectile prescription pills</a>.<a href=http://bit.ly/2JpM9hp>erectile dysfunction exercises</a>
<a href=http://bit.ly/2HpSGYY>topical erectile dysfunction</a>
<a href=http://bit.ly/2HsSgB1>erectile potion</a>
<a href=http://bit.ly/2HqwKwR>erectile dysfunction when quitting drinking</a>
<a href=http://bit.ly/2HrLgEE>erectile massage therapy</a>
<a href=http://bit.ly/2JmDXPe>erectile pill sponsored by doctor oz</a>
<a href=http://bit.ly/2JpozBH>does erectile dysfunction ever go away</a>
<a href=http://bit.ly/2HnNvZx>erectile pills gas station</a>
<a href=http://bit.ly/2HPd2P2>erectile dysfunction and topical formulas</a>
<a href=http://bit.ly/2HMnnuR>erectile function</a>

The largest Android apps of 2018

(GooglemParce, 2018.12.22 00:26)

Google has turn out with its picks for the climb <a href=http://888google.com>google</a> Android apps of the year and its choices influence knock someone for a loop you.

The gathering published its end-of-year lists highlighting the most talented of Google Production, and it rewarded language-learning app Drops with its apex honor.

Joe Bonamassa tour dates 2018

(Cliffraf, 2018.12.21 20:09)

Joe Bonamassa is a famous country singer, so don't miss the possibility to visit <a href=http://joebonamassatour.com/>Joe Bonamassa Davenport tickets </a>

123

(HerbertInage, 2018.12.21 00:08)

789

write my paper

(JustinUnapy, 2018.12.20 19:58)

Write My Paper - EssayErudite.com

Looking for an expert to <a href=https://essayerudite.com/write-my-paper/>write my paper</a> for you? You are at the right place.
Providing superior writing service appears to be our main specialization and passion.
Our website is the best destination for every English-speaking student who calls for assistance when handling his or her daily academic tasks.

<a href="https://essayerudite.com/write-my-paper/" />write my paper</a>

Write My Paper - https://essayerudite.com/write-my-paper/

<a href=https://essayerudite.com/do-my-homework/>cpm homework help</a>
<a href=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/>cheap custom essay writing services</a>
<a href=https://essayerudite.com/buy-essay/>buying essay</a>
<a href=https://essayerudite.com/dissertation-writing-service/>dissertation help</a>
<a href=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/>cheap essay writers</a>
<a href=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/>thesis writing service</a>
<a href=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/>write me an essay</a>
<a href=https://essayerudite.com/dissertation-writing-service/>affordable dissertation writing</a>
<a href=https://essayerudite.com/assignment-help/>programming assignment help</a>
<a href=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/>write my essay for me</a>
<a href=https://essayerudite.com/do-my-homework/>homework help</a>
<a href=https://essayerudite.com/college-essay-help/>college essay</a>
<a href=https://essayerudite.com/assignment-help/>assignment help australia</a>
<a href=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/>write my essay</a>